ParaCENTRUM Fenix

Nové centrum Fenix

Nová budova našeho centra, která má stát v roce 2021 v brněnských Kníničkách, poskytne kvalitní zázemí stávajícím službám, především ale umožní navýšit počet klientů na čtyřnásobek. Na padesát klientů denně bude využívat služby ambulantní formou, dalším dvaceti osobám umožní ubytovací kapacity trávit v centru dlouhodobější intenzivní rehabilitační pobyty.

Nejedná se o žádné abstraktní plány. Od jara 2018 je známá podoba architektonické studie, v září byla vyhotovena i dokumentace k žádosti o stavební povolení. Projekt má podporu Magistrátu města Brna i zastupitelů městské části. K dokončení však schází peníze.
Podařilo se nám získat již 85 milionů, zhruba 30 milionů nás dělí od dofinancování stavby. Naše práce je jedinečná a potřebná. Jsme odborníci na svých místech, zároveň srdcaři se zápalem pro věc. Úraz míchy se týká každého z nás.

  • Předpokládané zahájení výstavby
    2. polovina 2019
  • Předpokládané ukončení výstavby
    2. polovina 2021
  • Odhadovaný rozpočet
    115.00.000 Kč
  • Lokalita
    ul. Rekreační, Brno - Kníničky
  • Architektonické řešení
    CHYBIK+KRISTOF
  • Projektant stavby
    Atelier Habina

Jak šel čas

2007
První úvahy o rekonstrukci stávající budovy
2015
Opouštíme variantu rekonstrukce a začínáme hledat vhodný pozemek k výstavbě
2018/01
Rada spolu rozhodla o cílení do brněnských Kníniček
2018/02
Vybíráme architektonický návrh od ateliéru CHYBIK+KRISTOF
2018/05
Uzavíráme smlouv na zhotovení dokumentace pro sloučené územní řízení
2018/09
Zastupitelstvo města Brna rozhodlo o prodeji pozemku
2018/09/05
Podáváme žádost o stavební povolení
2. polovina 2019
Předpokládané zahájení výstavby
2. polovina 2021
Předpokládané ukončení výstavby

Co se změní

  • Plně bezbariérová budova
  • Několikanásobné navýšení kapacit
  • Kvalitní a komplexní zázemí
  • Ubytovací prostory
  • Zpřístupnění pro klienty z celé ČR
  • Významné integrační středisko
  • Využití i pro širokou veřejnost
Lokalita

Brno - Kníničky, ul. Rekreační

ParaCENTRUM Fenix

Dům s pečovatelskou službou

Mateřská školka

Zoologická zahrada

  • ParaCENTRUM Fenix

  • Dům s pečovatelskou službou

  • Mateřská školka

  • Zoologická zahrada

Základní údaje o lokalitě

Území určené k výstavbě objektu ParaCENTRA Fenix se nachází západně od úpatí Mniší hory se zoologickou zahradou na rozhraní katastrů obcí Bystrc a Kníničky. Je při okraji obce Kníničky a je lemován na severu ulicí Rekreační a na východě silnicí Ondrovou, která spojuje Kníničky s Bystrcí, Komínem a s dalšími částmi Brna. Na západní straně končí pozemek u zástavby rodinnými domky. Jižně se nachází pole a biokoridor řeky Svratky. Jedná se o území ve vlastnictví Statutárního města Brna, na kterých je plánována výstavba vstupního areálu ZOO, mateřské školy, domu s pečovatelskou službou a objektu ParaCENTRA Fenix.

  • Disponibilní plocha

    5690 m²

  • Zastavěná plocha

    1348 m²

  • Hrubá podlažní plocha

    1911 m²

  • Užitná plocha

    3016,2 m²

Vizualizace

Děkujeme partnerům

Statutární město Brno

CGI

CHYBIK+KRISTOF

Ateliér Habina

ParaCENTRUM Fenix, z. s.

Netroufalky 787/3
625 00 Brno

T: +420 733 589 567
E: info@pcfenix.cz
www.pcfenix.cz

Copyright © ParaCENTRUM Fenix 2018